Mandag-Fredag 10-18 Lødag 10-16
93237273
Min handlekurv
Gratis
Tomat-persillejuice

Tomat-persillejuice -immunbooster

2 porsjoner

Ingredienser :


0,5l vann
2 tomater, skrelt
½ neve persille eller koriander
1 cm ingefær, skrelt
1 klype fint himalayasalt
Saften av ½ sitron, ½ lime
eller 1 ss molkosan

Fremgangsmåte :


1. Skyll tomatene og urtene. Skrell ingefæren, fjern skallet på tomatene og kutt dem i båter.
2. Kjør alle ingrediensene i en blender til en jevn konsistens.
3. Smak til med ekstra limesaft og himalayasalt hvis ønsket.

Tips !


Tomater er rike på antioksidanter og virker betennelsesdempende når de ikke blir kokt eller stekt. De er viktig kilde til betakaroten, folat, kalium, C-vitamin, flavonoider og vitamin E. De inneholder også K-vitamin, mangan, lutein og lykopener. Karotenoidene i tomater er fettløselige næringsstoffer. Det vil si at du får en maksimal absorpsjon når du spiser dem sammen med naturlig fett.

Persille har lenge vært betraktet som en viktig kilde til mange næringsstoffer som beskytter både hjerte og hjerne i mot sykdom. I tillegg til å forebygge diabetes, har den antibakterielle egenskaper og kan dessuten styrke nervene/nervesystemet. Persille er rik på flavonoidet apigenin; et helsefremmende stoff som hjelper til med å stimulere hjernefunksjonen og bidrar til å forbedre hukommelsen. Denne krydderplanten er også antirevmatisk, fordøyelsesfremmende, stimulerer leverfunksjonen, regulerer utskillelsen av galle, er mildt avførende, tarmgass dempende, slimløsende, kan fjerne innvollsorm, betennelseshemmende og gir frisk pust.

Si din mening