Protein salatbowl med tang
Ingredienser :
(2 porsjoner)
1 dl alge salat mix (dulse, wakame, nori, arame)
1 rødbet, skrellet og revet
50 g vegansk fetaost
1 dl frosne erter
1 dl mung bønnespirer
1/2 dl gojibær
1 dl valnøtter, bløtlagt
1 ss mandler, bløtlagt
1 dl melkesyregjæret surkål
1/2 avokado i båter
1 ts hampfrø
½ dl tofuterninger (valgfritt)
Orientalsk dressing:
Saften av ½-1 sitron eller 1 ss riseddik
2 ss tamarisaus
1 ss ristet sesamolje
2 ss Ume su plommeeddik
½ ts Umeboshi paste (valgfritt)
½ ts sort eller ristet sesamfrø
½ ts green nori tang sprinkle
1 cm ingefær, skrelt og raspet
Fremgangsmåte :
1. Skyll algene godt.
2. Bløtlegg dem i vann med ingefær, molkosan og tamarisaus i cirka 10 minutter.
3. Skyll, skrell og rasp rødbetene
4. Tynn de frosne ertene
5. Kjær avocadoen i båter og tofu i terninger
6. Lag en Buddha bowl med alle de øvrige ingrediensene.
7. Bland dressingen separat og hell den over salaten før servering.
Tips !
Tang har en unik sammensetning av næringsstoffer, som gjør dem helt spesielle i ernæringsmessig sammenheng. Tang (alger) har ti ganger så høyt mineralinnhold som planter dyrket på land. En diett med tang kan gi store mengder vitaminer, mineraler og sporstoffer. De er også rik på antioksidanter, fiber og essensielle omega fettsyrer, samt proteiner (aminosyrer – også de essensielle, som kroppen vår ikke kan produsere selv).
NB! I tilfelle allergi, vær oppmerksom på at alger bør renses godt før bruk. De kan inneholde spor av fisk, bløtdyr og/eller krepsdyr.