Plantebasert melk (grunnoppskrift)
Plantebasert melk (grunnoppskrift)
(2 porsjoner)
½ l vann
1 dl rå usaltede cashewnøtter
1 dryss finmalt himalayasalt, valgfrit
1. Nøtter med skall (mandler, hasselnøtter eller valnøtter) må skylles og bløtlegges. Bruk gjerne et glass med lokk og sett glasset i kjøleskapet natten over.
2. Kjør alle ingrediensene i en blender til du får en fin melkekonsistens.
3. Hvis du ønsker en glattere/jevnere konsistens kan du sile melken i en nøttepose eller gjennom en finmasket sil.
Bytt gjerne ut cashewnøtter med:
Macadamianøtter, kokosflak, hasselnøtter, eller mandler
Havregryn, gresskarfrø eller hampfrø
Eller prøv gjerne nye smakskombinasjoner som:
cashewnøtter og kokos
hampfrø og mandler
gresskarfrø og macadamianøtter
For en ekstra smaksopplevelse kan man tilsette f.eks:
mynte og lakris
sitronmelisse
ceylon kanel og stevia dråper
karamell eller vanilje stevia dråper
carob & lønnesirup
rå kakao, chili og melasse-sirup
banan & vanilje
dadler, kokos og kardemomme
ingefær og rå honning