Kokos youghurt
Ingredienser :
(2 porsjoner)
½ liter kokosmelk
1 ss kokosmasse
2 kapsler melkesyrebakterier eller 1 dl flytende probiotika
1 ss chiafrø, kvernet
1 ts chiafrø, hele
Fremgangsmåte :
1. Bland kokosmelken og resten av ingrediensene i et rent glass med lokk.
2. Åpne probiotika kapslene og hell pulveret eller den flytende probiotikaen over kokosmelken og rør godt.
3. Legg på lokket, men ikke skru det helt til. Det skal fortsatt komme litt luft inn.
4. La den stå over natten i romtemperatur, gjerne på kjøkkenet der det er litt varmt eller ved siden av en varmeovn.
5. Etter at yoghurten er ferdig, kan den oppbevares i kjøleskapet med lokket på i cirka to dager.
6. Server med en eller flere av toppingforslagene og boost med en dryss av supermat næringsrike bærekraftige pulver.
Tips !
Forslag til topping:
Friske eller frysetørkede bær og frukt (goji, tranebær, blåbær, bringebær, banan, papaya, mango, aprikoser, eple)
Mungbønnespirer
Lønnesirup, daddelsirup, eller steviadråper
Boost !
Dryss med aronia, acaia, baobab, acerola eller moringa pulver