Mandag-Fredag 10-18 Lødag 10-16
93237273
Min handlekurv
Gratis
Energi Granola

Energi Granola

Ingredienser :


(4 porsjoner)
4 dl store havregryn, glutenfrie
2 dl quinoa, hirse eller amaranth flak
2 dl kokosmasse
1 dl knust linfrø, bløtlagt
1 ss vaniljepulver eller vaniljeekstrakt
1 ts ceylon kanel
½ ts finmalt himalayasalt
2 dl kaldpresset kokosolje, smeltet
1 dl lønnesirup eller daddelsirup

Nøtter og tørket frukt kan tilsettes granolaen etter at den er ferdig bakt og avkjølt: 1 dl tørkede bær (goji, morbær, tranebær, bringebær eller blåbær)
1 dl nøtter (valnøtter, mandler, cashewnøtter, hasselnøtter eller pinjekjerner)
½ dl tørket frukt (dadler, søte aprikoser, fiken, mango eller kokosflak)

Fremgangsmåte :


1. Smelt kokosolje på lav varme under omrøring.
2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, tilsett så den smeltede kokosoljen og lønnesirupen mens du rører og blander godt til flakene er godt dekket.
3. Spre granolablandingen på 2 stekebrett med ubleket bakepapir.
4. Stek granolaen i ovnen til den blir gylden. Rør om et par ganger for å få et jevnt ristet resultat.
5. Skru av ovnen og la granolaen stå i ovnen i cirka 5 minutter til. Ta granolaen ut og la den avkjøles.
6. Bland deretter det du ønsket av tørkede bær, nøtter, kokosflak, frø, etc.
7. Server med plantebasert melk eller kokosyoghurt.
8. Topp granolaen med spirer, banan eller det du foretrekker av ekstra boost.

Steketid: 15 minutter
Steketemperatur: Varmluft, 165°C

Tips !


NB! Ceylon kanel er en sunnere alternativ til vanlig kanel som inneholder giftstoffer, som kan være skadelig for leveren.

Boost !


...kan tilsettes som topping: Mungbønnespirer, bipollen, hampfrø, eller fersk frukt (banan, eple)

Si din mening